Подкрепи.бг обединява 1000 доброволци от различни професионални сфери  -->От началото

...
Подкрепи.бг обединява 1000 доброволци от различни професионални сфери  -->От началото
Коментари Харесай

Нова дигитална платформа стимулира дарителската култура в България

Подкрепи.бг сплотява 1000 доброволци от разнообразни професионални сфери

 
-->
От началото на месец август започва нова българска дарителска платформа, подкрепяща нуждаещите се и организациите, които им оказват помощ. Тя се назовава и към този момент сплотява близо 1000 доброволци от разнообразни професионални сфери (юристи, счетоводители, маркетолози, IT, медици, Неправителствени организации представители и др). Идеята за платформата поражда преди повече от година, когато след абсурда с " ХелпКарма ", IT експерти се сплотяват и вземат решение да основат нова изцяло транспарантна система за дарения. В началото на 2021 записват Сдружение с нестопанска цел " Подкрепи БГ ", със седалище в гр. София.

“Искахме да създадем дарителска платформа с отворен код, в която посредством бистрота се отстраняват опциите за злоупотреби с дарените средства както от уредниците на акции, по този начин и от вътрешния екип. Днес тя към този момент е реалност и се устоя от членски импорт и дарения към нея, а не от комисиона от акциите, които обслужва. Разходите за нас са минимални, поради напълно доброволческия ни екип ” - споделя Георги Иванов - член на сдружението. В рамките на самодейността към този момент са стартирали три акции - в помощ на незрящите деца от първото по рода си учебно заведение в гр. Варна, на Кризисния център за потърпевши от принуждение към фондация " Пулс " в гр. Перник, а неотдавна и за наводнените карловски села - с. Богдан, с. Каравелово и с. Слатина.

“Два са главните правилото, по които избрахме актуалните акции и набираме идващите такива. Първият е техните уредници да са потвърдили се през годините и сега да са интензивно работещи. Вторият е активността им да е обвързвана с значими за обществото ни тематики. Защото нашето предпочитание е освен да предоставим платформа, на която хората в потребност да качват акциите си, а и да притеглим вниманието на обществото към тези тематики. ” - изясни Марияна Каролева, различен от доброволците в сдружението.

За акцията на наводнените карловски села екипа на Подкрепи.бг се стопира точно на Гората.бг и нейния създател - Никола Рахнев, като приближен уредник и главен поръчител, че средствата ще бъдат употребявани по най-хубавия вероятен метод. Защото Гората.бг е потвърдена организация, както с главната си активност - към този момент са засадили над 2 милиона дръвчета, по този начин и с присъединяване си в над 250 разнообразни доброволчески събития.

Доброволците на Гората.бг (до момента близо 1000) са в потърпевшите села през цялото време на бедствието и оказват помощ в разчистването и нормализирането на живота там.

“Никола Рахнев взе участие интензивно в организацията, работи наедно с другите, непрекъснато обезпечава най-необходимото за доброволците и жителите, познава болката и действителните потребности на потърпевшите. И най-важното - има добре премислен проект по какъв начин да употребява средства по най-ефективен метод, като координира целия развой с Общината и другите дарителски организации, с цел да понижи риска от повтаряне на материалните дарения. Освен това е твърдо решен да продължи до момента в който не се възвърне животът на хората, без значение какъв брой ще е дълго или мъчно! ” - споделя Георги Иванов.

Той самият посещава селата и остава впечатлен от работата на доброволците, организацията на Никола и радушния им банкет от локалните, които са им безпределно признателни за помощта.

Друга от акциите на платформата е в помощ на учащите се в Специалното учебно заведение за възпитаници с нарушено зрение „ Проф. доктор Иван Шишманов “ във Варна. Със средствата ще се построи стая за ерготерапия, която ще помогне на незрящите деца, огромна част от които имат и голям брой увреждания, да управляват личните си действия и държание, като понижат усложненията си в координацията, фокусирането и организацията. По нея към този момент са събрани повече от половината средства.

Третата акция е в помощ на Кризисния център за потърпевши от принуждение към Фондация Пулс в гр. Перник. Всяка година институцията дава заслон на над 50 потърпевши от принуждение, които незабавно се нуждаят от протекция и опция за възобновяване, а всеки месец над 100 души получават безвъзмездни съвещания от психолог, юрист, обществен служащ или различен експерт. В момента центърът и хората потърсили протекция в него имат незабавна потребност от финансиране, поради незадоволителното държавно такова.

Платформата е получила потребна информация от други сходни планове с опит. Интересът към нея и активността ѝ е огромен, отзивите за бета версията са повече от позитивни. За да продължи да развива функционалностите ѝ, екипът на Подкрепи.бг търси още експерти – от IT сферата, маркетолози и хора за обработка на акциите, които да се включат с труда и уменията си.

От Подкрепи.бг твърдо имат вяра в една от главните добродетели на българина - съпричастността и приканват обществото да поддържа акциите. Също по този начин, който желае, може да подари в изгода и на самото съдружие Подкрепи БГ.

Повече информация е налична на: https://podkrepi.bg А тук можете да прочетете повече за екипа на Подкрепи.бг -

Благодарим ви за поддръжката!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР